"Er is een drang om te creëren als basis en daarbij komt de liefde voor het materiaal en de techniek. Ik kan genieten en ontroerd raken van een gevoelige tekenlijn of de structuur van verf."

De inspiratie voor mijn werk, qua onderwerp, is tot nu toe zeer divers geweest. Ook het avontuur van het omgaan met diverse technieken heeft geleid tot een verscheidenheid in mijn werk. Mijn kleurgebruik  is een vrij constante factor.

Het is uiteraard zo dat Ik een voor mij aansprekend onderwerp wil verbeelden waarbij de gebruikte techniek heel belangrijk is maar zeker net zo belangrijk is het streven naar iets van schoonheid.

Het tekenen van portret en model is de afgelopen periode een groter deel van mijn werk gaan innemen. Een expositie van mijn tekeningen en de daarop ontvangen positieve reacties, maken dat ik met nog meer liefde en plezier  elke week naar het atelier ga waar een model aanwezig is om getekend te worden. Het werken naar een gelijkenis is daar niet mijn streven en het model is in de tekening niet herkenbaar qua gezicht. Ik zie dit daarom ook als vrij werk. De gelijkenis is er wel als het om een portretopdracht gaat. 

marriescheltes@hotmail.com