"Er is een drang om te creëren als basis en daarbij komt de liefde voor het materiaal en de techniek. Ik kan genieten en ontroerd raken door een gevoelige tekenlijn of de structuur van verf."

Op deze site ziet U een selectie van mijn werk. In eerste instantie ben ik  begonnen met tekenen en dit zou de basis vormen tot veel zelfstudie. Hierdoor heb ik diverse technieken leren beheersen. Al enkele jaren teken ik portret en model in een 'open atelier'. De gebruikte technieken zijn potlood, krijt en pastel.

Ik schilder met acryl op karton, op paneel en linnen. 

Ik houd tijdens het schilderen en tekenen zo lang mogelijk ruimte open voor het creatieve proces. Hierdoor blijven er onverwachte effecten optreden en heb ik steeds de keuze om hier gebruik van te maken. Door deze manier van werken blijft de drang bestaan om nieuw werk te maken en mezelf uit te dagen. Ik blijf op zoek naar de mogelijkheden van het materiaal. Dit resulteert dan ook in gevarieerd werk. Van stevig opgezet door middel van o.a. paletmes tot werk dat is opgebouwd in vele lagen.

De werken die inmiddels zijn verkocht, staan op een uitzondering na, niet meer op deze site. Wilt U een origineel werk bekijken, kijk dan bij exposities. Ook is het mogelijk om een werk te bekijken  na afspraak. Niet alle werken staan vermeld op deze site. 

Vanaf 2013 gaan tekeningen een steeds grotere plaats innemen.

Alsook het maken van pastelportretten.

Het tekenen in opdracht van een HUISDIER behoort ook tot de mogelijkheden.

Het is ook mogelijk om een door U zelf gemaakt foto  van bijvoorbeeld een gebouw, landschap, of vakantielocatie door mij om te laten zetten in een pasteltekening. De grootte kan door U zelf bepaald worden.

Wilt  U op de hoogte blijven van mijn werk en exposities? Schrijf dan  in voor mijn nieuwsbrief. Als er nieuw werk of een nieuwe expositie op mijn site geplaatst wordt, ontvang U de nieuwsbrief via email.

Overige reacties en of vragen zijn natuurlijk altijd welkom. 

marriescheltes@hotmail.com